shutterstock_1455615599.jpg

OM OSS

Sykurs i Trøndelag ble etablert med den hensikt å inspirere mennesker til å oppdage en ny og givende måte å bruke tiden på, og som på sikt kanskje kan bli mer enn en hobby? Sying er som terapi for kropp og sjel, og det håper vi at flere vil få oppleve. 


Det som er veldig bra med å sy, er at det passer for alle; fra barn på 7 år, til eldre på 75 år, fra travle arbeidende foreldre, til mer avslappede pensjonerte besteforeldre. For å nettopp kunne dekke et så stort mangfold, ønsker vi å tilby et bredt utvalg av kurs både på dagtid og kveldstid, i tillegg til helgekurs, barn- og voksenkurs, nybegynner- eller viderekommendekurs og privatkurs.   


Hverdagen oppleves hektisk for mange, og det å finne tid til kurs og andre aktiviteter kan føles utfordrende. Vi vil prøve å ta hensyn til dette ved å gjøre kursene enkle å delta på. Derfor tilbyr vi deltakerne alt de måtte trenge på kurset. På denne måten kan du komme på kurs uten annet enn deg selv og ditt ønske om å lære noe nytt og spennende. Om du skulle ha en symaskin stående, og er interessert i å lære hvordan du kan utnytte dens potensial, står du fritt til å bringe med din egen. Ellers har vi symaskiner til disposisjon hos oss. 


Kursene holdes av instruktør Delia Iorga, som har mange år erfaring med å designe og sy i tillegg til å være den eneste i Norge med avansert BurdaStyle sertifisering.


BurdaStyle er et europeisk ledende mønster- og motemagasin, grunnlagt i Tyskland tilbake til 1950 tallet. Magasinet inneholder spesifikke måter og teknikker å sy mønstre på, og der hver utgave av magasinet inneholder mønstre for design som er trendy den aktuelle måneden.


Litt om instruktøren Delia Iorga:

« Jeg startet min første bedrift i 2005, et studio der jeg designet brudeklær. Men det aller første plagget jeg laget var en kjole jeg sydde til meg selv da jeg var 12 år. Det å sy ble min store lidenskap i livet. Jeg har nok arvet det fra min talentfulle mor som pleide å sy for hele familien vår og til hjemmet.


Som barn syntes jeg å sy var veldig morsomt, og ganske praktisk. På den tiden hadde vi veldig lite å velge mellom, det var få og kjedelige klesbutikker, og det å være i stand til å sy sine egne unike klær var høyt verdsatt. Med tiden oppdaget jeg at denne sy gleden i meg er mer enn bare en hobby, det er en del av meg og en livsstil.


Jeg har designet og sydd i mange år, og kan fremdeles ikke få nok! Jeg opplever at sydeverdenen er enorm, så kompleks og så magisk! Jeg er fortsatt overrasket over å se hva man kan gjøre med et stykke stoff, en symaskin, tråd og noen nåler ! Det imponerer meg hver gang.

 For å få til dette trenger man litt tid til å trene, litt kreativitet og riktig veiledning - og det er her jeg kommer for å hjelpe deg. Hovedmålet mitt er senke terskelen og legge til rette for at folk kan få oppdage gleden ved å skape noe personlig, unikt og praktisk.


Jeg skreddersyr alle sykursene slik at de er tilgjengelige for alle, uansett alder, erfaring eller budsjett – dvs. alt kan tilpasses deg og dine behov. I tiden vi har sammen, vil jeg dele mange tips og triks for å gjøre syingen enklere og raskere. I tillegg ønsker jeg å lære bort profesjonelle teknikker som hjelper deg å sy som en profesjonell. Du vil også få vakre mønstre til eget bruk i etterkant av kurset.


Jeg håper du ønsker å gi det en sjanse ved å tillate deg selv å prøve. Du vil bli overrasket over hvor talentfull og full av kreativitet du kan være!

Jeg ser frem til at vi sammen kan skape magi med symaskinene.»

Her finnes litt informasjon om Delia Iorgas tidligere prosjekter:


Ida del Gide moteshow på Vegan Fair i Trondheim, april 2016

Prosjektbeskrivelse: 

På dette moteshowet viste hun frem en samling av hverdagsklær og festklær, og avsluttet med en brudekjole

Ta gjerne en nærmere titt her:

https://www.facebook.com/idadelgide.design/media_set?set=a.888662704612192&type=3


Moteshow på Bakklandsdagene i Trondheim, august 2014

Prosjektbeskrivelse:

På dette moteshowet presenterte hun en kolleksjon for festklær og en kolleksjon for brudeklær. 

Ta gjerne en nærmere titt her:

https://www.facebook.com/pg/idadelgide.fashiondesign/photos/?tab=album&album_id=816972508343194


Moteshow for gjenåpning av Pryd butikk i Trondheim, februar 2014

Prosjektbeskrivelse:

Som aktivt medlem av denne fantastiske kunst- og håndverksbutikken, tenkte hun det ville være fantastisk å presentere et moteshow på gjenåpningsarrangementet for kundene. Hun valgte å vise frem to kolleksjoner: en med aftenkjoler og en annen med brudekjoler. 

Ta gjerne ta en nærmere titt her: https://www.facebook.com/pg/idadelgide.fashiondesign/photos/?tab=album&album_id=713709435336169


COSMA 2013 fotokalender

Prosjektbeskrivelse:

Hun har bidratt med to av hennes design til bedriftsfotokalenderen deres for april- og desember måned i 2013. 

For å se bildende, ta en titt her:

https://www.facebook.com/Mustea.Mihai.Dan/media_set?set=a.10151217710517336&type=3


Hvis du vil se flere av kolleksjonene til Delia lorga, kan du besøke nettbutikken her:

https://www.idadelgide.com/

Burda collage .png